Bake Affair Starodavni žitni kruh

Z avstrijskimi sestavinami

RazprodanoIzdelek v naši trgovini ni več na voljo

Opis

S to mešanico za peko lahko pripravite okusen starodavni žitni kruh brez predznanja o peki. Kislo testo iz trde pšenice in sladni cuvée zagotavljata slasten okus. Idealno za vso družino.

Potrebne sveže sestavine: 430 ml vode

Nasveti:

  • Za hrustljav izdelek lahko peki papir navlažite z vodo.
  • Takoj ko dno kruha porjavi, je kruh pečen.

Navodila za 1 kg starodavnega žitnega kruha:

  • Mešanico za peko vsujte v posodo, dodajte 430 ml mlačne vode in testo gnetite ročno ali z mešalnikom približno 3 minute.
  • Testo pokrijemo in pustimo počivati v skledi pri sobni temperaturi (pribl. 24°C) približno 45 - 60 minut.
  • Delovno površino pomokajte.
  • Testo položite na pomokano delovno površino in ga pregnetemo. Oblikujte okroglo obliko in položite s koncem navzdol v košaro za peko ali na pekač, obložen s papirjem za peko.
  • Testo malo pomokamo in pokrijemo ter pustimo zoriti na toplem (cca. 24°C) cca 60 minut.
  • Pečico segrejemo na 230°C (40 minut pred zaključkom vzhajanja).
  • Testo prevrnemo na pekač, obložen s peki papirjem, ali na kamen za peko.
  • Z ostrim rezilom zarežite po vrhu testa.
  • Pomembno: rezi morajo biti dovolj globoki, da lahko para zlahka uhaja.
  • Tukaj lahko pustite svoji ustvarjalnosti prosto pot in ustvarite vzorce!
  • Pečemo 15 minut pri 230°C, nato zmanjšamo temperaturo na 190°C in pečemo še 30 minut.
  • Odstranite s pekača in kruh popolnoma ohladite
  • Narežite in postrezite.

Z litoželeznim loncem:

  • Med vzhajanjem potisnite mrežico na srednjo višino pečice in nanjo položite litoželezni lonec s pokrovom. Pripravite rokavice za peč.
  • Vroče litoželezno posodo z rokavicami postavite na ognjevarno površino in odstranite pokrov. Vzhajano testo iz posode prestavite neposredno v lonec, tako da razpokan vrh ostane na vrhu. Zaprite z vročim pokrovom, postavite v pečico in pecite 15 minut (pri 230 °C). Nato previdno odstranite pokrov, znižajte temperaturo pečice na 190 °C in kruh pecite približno 20 minut do hrustljave in rjave barve. Kisli kruh previdno obrnite iz ponve, pustite, da se popolnoma ohladi na rešetki in postrezite.
Znamka: Bake Affair
Oblike prehrane: Vegansko
Lastnosti izdelkov: Brez sladkorja, Brez palmovega olja, Vegansko, Manj plastike
Prehrambena dopolnila ne služijo kot nadomestilo za zdravo in uravnoteženo prehrano. Shranite na mestih, ki niso dosegljiva otrokom.
Priporočenega dnevnega odmerka ne smete prekoračiti.

Izkušnenj v jeziku slovenščina za izdelek Bake Affair Starodavni žitni kruh

Podobni izdelki:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Kupci, ki so naročili "Starodavni žitni kruh" so naročili tudi:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder