Agaricus blazei Murrill - hrapava trnovka

V Braziliji, svoji domovini, ima goba Agaricus blazei Murrill številna imena: „mandljeva goba“  zaradi okusa, „sončna goba“ in „božja goba“ pa ponazarjata, kako cenjena je ta vitalna goba. Znanost se šele nekaj desetletij ukvarja s to nevpadljivo gobo, ki ima številne dragocene sestavine - zelo visoka vsebnost polisaharidov.

Agaricus blazei Murrill: 3 izdelki

Filter

Vse cene vključujejo DDV.

Mlada zgodovina in obetajoča prihodnost

Mirni časi so preteklost: šele zadnjih 40 let se je zanimanje za vitalno gobo iz Brazilije zelo povečalo. Od takrat se sestavine šampinjonom sorodne gobe ABM, ki uspeva na fermentirani zemlji, vedno znova natančno analizirajo.
Danes se zavedajo ogromne vsebnosti polisaharidov mandljeve gobe. Polisaharidi, še posebej betaglukani, so najpomembnejše sestavine vitalnih gob in jih številne raziskave identificirajo kot ključne sestavine.