Do zdravja z limonino vodo

Morda se sliši nenavadno, vendar lahko z nečim tako enostavnim kot je kozarec vode z limono na tešče, svojemu zdravju naredite veliko uslugo. Zakaj je temu tako, boste izvedeli v naslednjem članku. ​

Da se po jutru pozna dan, še kako drži. Z zajtrkom lahko vnesemo v telo zalogo energije za cel dan.

S preprosto jutranjo rutino, lahko naredimo veliko za svoje zdravje: spijte kozarec tople vode z limoninim sokom. Napitek pomaga pri prebavi in telesu podari energijo. Obstaja pa še kopica ostalih razlogov:

  1. Dobro za imunski sistem: limone so bogate z vitaminom C in kalijem. Vitamin C pomaga pri preprečevanju prehladov in krepi imunski sistem, kalija spodbuja funkcije živčevja in možganov. Prav tako podpira uravnavanje krvnega tlaka.

  2. Bazična dieta: čeprav Limone vsebujejo veliko kisline, v telesu delujejo bazično. Mnogi znanstveniki menijo, da bi uravnotežena prehrana morala biti sestavljen iz 70% bazične hrane. Tako boste ostali dolgoročno zdravi. Z limonino vodo boste naredili prvi korak v tej smeri.

  3. Razstrupljanje: limone podpirajo delovanje jeter in s tem posredno spodbujajo razstrupljanje telesa.

  4. Dobro za kožo: vitamin C in antioksidanti iz rumenega tropskega sadja ohranjajo kožo elastično in napeto. Poleg tega preprečujejo staranje kože, nastanek gub in zmanjšujejo pege.

  5. Pomaga pri izgubi teže: limonin sok vsebuje veliko pektina, ki je naravni zaviralec apetita, zato zmanjšuje željo po hrani.

  6. Zmanjšuje bolečine v sklepih: redno uživanje limoninega soka pomaga pri bolečinah v sklepih, ker pomaga pri raztapljanju depozitov sečne kisline v sklepih.

Kdaj je najprimernejši čas za zaužitje?

Najbolje je, da vsako jutro pred zajtrkom zaužijete kozarec tople vode s sokom polovice limone. Nikakor ne uporabite prevroče vode, ker bo uničila veliko hranilnih snovi. Po pitju limonine vode lahko normalno zajtrkujete.

Pomoč pri hujšanju

Če želite izgubiti odvečno težo s pomočjo limonine vode, jo preizkusite v kombinaciji s chia semeni. Chia semena vsebujejo veliko pomembnih hranilih snovi in prehranskih vlaknin, ki pomagajo pri občutku lakote. Pektin iz limone pa zmanjšuje željo po hrani. Spodbuja prebavo, kar pomaga pri izgubljanju teže.

Vzemite žličko chia semen, 300 ml tople vode in sok polovice limone. Namakajte semena čez noč, ali vsaj eno uro in dobro premešajte. Za boljši okus lahko dodate žličko medu.

Želimo vam dober, energičen in zdrav začetek dneva s kozarcem limonine vode.