Reishi - Goba nesmrtnosti

Okoli nobene druge gobe ni toliko legend, kot okoli gobe reishi. Glede na dolgo tradicijo ni to nič nenavadnega: „Goba nesmrtnosti“, kot jo imenujejo Kitajci, je v azijskem zdravilstvu cenjena že tisočletja.
Kot prah ali izvleček vsebuje ogromno bioaktivnih sestavin, ki imajo dokazano pozitivni učinek na ljudi.

Reishi: 5 izdelkov

Filter

Vse cene vključujejo DDV.

Del kitajske tradicije

Ob besedi Tradicionalna kitajska medicina (TKM) nas večina pomisli naprej na akupunkutro. Vendar imajo rastline in uporaba vitalnih gob prav tako zelo velik pomen v TKM. Reishi (latinsko: Ganoderma lucidum, japonsko: reishi, kitajsko: Ling Zhi) ima centralno vlogo – že tisočletja ji pripisujejo lastnosti spodbujanja vitalnosti in življenjske dobe. Še predenj se je vedelo za številne minerale, vitamine in druge bioaktivne sestavine, so kitajski zdravniki uporabljali gobe reishi za splošno krepitev obrambnega mehanizma ter kot naravno sredstvo proti staranju.

V središču današnjega interesa so predvsem polisaharidi in antioksidanti, ki jih vsebujejo v visokih koncentracijah tudi divje rasle gobe reishi pri nas. Pri Kitajcih je goba razširjena kot simbol sreče ter se uporablja tudi kot talisman.
Reishi gobe, ki jih uporabljamo za naš prah in izvlečke, so strogo kontrolirano gojeni in so pazljivo predelane.