Bake Affair Pirin kruh, 667 g
Popoln za domače užitke
€ 7,69
(€ 11,53 / kg, vklj. 9,5% DDV
Lastnosti in prednosti
- mešanica za peko kruha
- kakovostne sestavine
- ostanite svež dolgo časa
Št. izd.: XPI-BAF-2, EAN: 9120101510176
Podobni izdelki
Opis
S to mešanico za peko lahko ustavrike slasten kruh iz pire, brez predhodnega pekovskega znanja in izkušenj. Kruh ostane dolgo časa svež.
Nasveti:
- Ker je testo malce lepljivo, si roke in delovno površino dobro pomokamo za oblikovanje kruha.
- Da bo kruh bolj hrustljav, peki papir navlažite z vodo.
- Testo premažite z vodo in po okusu potresite s sezamovimi, sončničnimi, bučnimi semeni ali ovsenimi kosmiči.
- Takoj, ko dno testo porjavi, je krih pečen.
Priprava:
- Mešanici za peko dodamo 450 ml vode in dobro pregnetemo z roko ali primernim kuhinjskim aparatom.
- Posodo pokrijemo s krpo in pustimo počivati 30 minut.
- Po »fazi mirovanja« testo oblikujemo v želeno obliko in položimo na pekač s peki papirjem.
- Nato testo spet pokrito pustimo počivati pri sobni temperaturi približno 20-30 minut.
- Pečico segrejte za bagetke na 220°C ali za kruh na 230°C.
- Papir za peko lahko tudi premažemo z vodo, da bo kruh še bolj hrustljav.
- Z ostrim nožem večkrat zarežemo vrh kruha.
- Bagetke: pečemo na 220 °C približno 12 minut. Nato odstranite s pekača in pustite 10 min, da se ohladijo.
- Kruh: pečemo 10 minut na 230°C, nato znižamo na 190°C in pečemo še 20 minut. Nato odstranite s pekača in pustite 10 minut, da se ohladi.
| Znamka: | Bake Affair |
|---|---|
| Vrste izdelka: | Živila, Mešanice za peko |
| Proizvajalec: | Bake Affair GmbH, Hauptstraße 5, 3373 , Kemmelbach, Avstrija, www.bakeaffair.at |
Sestavine
Hranilna vrednost
| Hranilna vrednost | na 100 g |
|---|---|
| Energijska vrednost | 1407 / 336 kj / kcal |
| Maščobe | 2,1 g |
| od tega nasičene maščobne kisline | 0,3 g |
| Ogljikovi hidrati | 64 g |
| od tega sladkor | 2,3 g |
| Vlaknine | 5 g |
| | 13 g |
| Sol | 2,4 g |