Recept: Low-Carb enolončnica z govedino

ponedeljek, 26. avgust 2019

Recept: Low-Carb enolončnica z govedino

Goveja enolončnica zahteva nekaj časa za pripravo, ki pa ga je vsekakor vredna. Vsebuje veliko zelenjave in beljakovin, hkrati pa ima nizko vsebnost ogljikovih hidratov. Kot nalašč za trening.

Sestavine

  • 600 ml goveje juhe
  • 560 g govejega mesa narezanega na kocke
  • 300 g korenja, narezanega na kolobarje
  • 200 g redkve, narezane na tanke rezine
  • 250 ml rdečega vina
  • 230 g gob, celih ali narezanih
  • 120 g čebule, sesekljane
  • 2 stroka česna, nasekljana
  • 1 žlica avokadovega olja
  • 1 lovorjev list
  • 30 g moke
  • ¼ žličke soli
  • ¼ črnega popra, mletega

Priprava

  1. V veliki ponvi na srednjem do močnem ognju segrejte olje.
  2. Dodajte govedino in jo z vseh strani popecite, dokler ne porjavi. Meso vzemite iz posode in ga odložite na krožnik.
  3. V lonec dajte čebulo, gobe in česen ter dobro podušite.
  4. Potresite z moko med hkratnim mešanjem.
  5. Zalijte z rdečim vinom in postrgajte dna lonca.
  6. Dodajte goveje meso, govejo juho in začimbe ter kuhajte na srednjem ognju približno 60 do 70 minut, dokler goveje meso ne postane mehko. (Meso mora biti vedno prekrito s tekočino.)
  7. Dodajte korenje in redkev ter kuhajte še 30 do 40 minut; dokler zelenjava ni mehka.
  8. Jed servirajte vročo, preostenek pa lahko shranite in ga uživate še v naslednjih dneh. Enolončnico hranite v hladilniku nekaj dni, v zamrzovalniku do mesec dni.