Bake Affair DAWA kruh, 762 g
Temni kruh iz kislega testa
€ 7,99
(€ 10,49 / kg, vklj. 9,5% DDV
Lastnosti in prednosti
- mešanica za peko za 1 kg kruha
- naravno in vegansko
- brez konzervansov
Št. izd.: XPI-BAF-13, EAN: 9120101511005
Podobni izdelki
Opis
Ta mešanica za peko se zlahka spremeni v okusen kruh iz kislega testa. Temna moka Dawa je pravi vrhunec, tako vizualno kot po okusu. Kruh je veganski in popolnoma brez sladkorja in palmovega olja.
Potrebne sveže sestavine: 430 ml vode.
Nasveti:
- Peki papir lahko navlažite z vodo, da bo kruh še bolj hrustljav.
- Takoj ko dno kruha porjavi, je kruh pečen.
Priprava:
- Mešanico za peko vsujte v posodo, dodajte 430 ml mlačne vode in testo gnetite ročno ali z električnim mešalnikom približno 3 minute.
- Testo pokrijemo in pustimo počivati v posodi pri sobni temperaturi (pribl. 24 °C) približno 45 - 60 minut.
- Delovno površino pomokamo.
- Testo položimo na pomokano delovno površino in ga ponovno pregnetemo. Oblikujemo okroglo obliko in testo položimo v posodo ali na pekač, obložen s peki papirjem.
- Testo malo pomokamo in pokrijemo ter pustimo vzhajati na toplem (cca. 24°C) cca. 60 minut.
- Pečico segrejemo na 230°C (40 minut pred zaključkom vzhajanja).
- Testo prevrnemo na pekač, obložen s peki papirjem, ali na kamen za peko.
- Z ostrim rezilom zarežite po vrhu testa.
- Pomembno: rezi morajo biti dovolj globoki, da lahko para zlahka uhaja.
- Tukaj lahko pustite svoji ustvarjalnosti prosto pot in ustvarite vzorce!
- Pečemo 15 minut pri 230°C, nato zmanjšamo temperaturo na 190°C in pečemo še 30 minut.
- Odstranite s pekača in kruh popolnoma ohladite
- Narežite in postrezite.
Z litoželeznim loncem:
- Med vzhajanjem potisnite mrežico na srednjo višino pečice in nanjo položite litoželezni lonec s pokrovom. Pripravite rokavice za peč.
- Vroče litoželezno posodo z rokavicami postavite na ognjevarno površino in odstranite pokrov. Vzhajano testo iz posode prestavite neposredno v lonec, tako da razpokan vrh ostane na vrhu. Zaprite z vročim pokrovom, postavite v pečico in pecite 15 minut (pri 230 °C). Nato previdno odstranite pokrov, znižajte temperaturo pečice na 190 °C in kruh pecite približno 20 minut do hrustljave in rjave barve. Kisli kruh previdno obrnite iz ponve, pustite, da se popolnoma ohladi na rešetki in postrezite.
| Znamka: | Bake Affair |
|---|---|
| Vrste izdelka: | Živila, Mešanice za peko |
| Proizvajalec: | Bake Affair GmbH, Hauptstraße 5, 3373 , Kemmelbach, Avstrija, www.bakeaffair.at |
Sestavine
pšenična moka, ržena moka, Moka Dawa, rženi drož, Suhi pekovski kvas, sol, Ječmenov slad
Hranilna vrednost
| Hranilna vrednost | na 100 g |
|---|---|
| Energijska vrednost | 1377 / 329 kj / kcal |
| Maščobe | 1,2 g |
| od tega nasičene maščobne kisline | 0,2 g |
| Ogljikovi hidrati | 68 g |
| od tega sladkor | 2,3 g |
| Vlaknine | 4,8 g |
| | 11 g |
| Sol | 2,6 g |