Pomagajte svojim obrambnim silam, da bi lahko one pomagale vašemu telesu.

Z brezalkoholnim PEEROTON FITNESS punčem lahko greste v prvo bojno vrsto proti virusom in bakterijam!

Čeprav se "prehlada" ne pridobi zaradi nizkih temperatur temveč zaradi povzročiteljev bolezni pa je vaš imunski sistem, zaradi nizkih temperatur vendarle pod velikim stresom. Negativen vpliv nizkih temperatur na imunski sistem je predvsem posledica neposrednega vpliva le teh na številne procese presnove. Zato velja staro pravilo, da so vremenu primerna oblačila še vedno najboljša zaščita pred infekcijami.


Priljubljeni predeli napada za viruse in bakterije sta sluznica in dihalne poti. V kolikor je sluznica v nosu suha kot papir za brušenje lahko ta zagotavlja le majhen odstotek zaščite pred klicami. 
Enak negativen učinek ima suh zrak, prah, saje in predvsem dim cigaretov tudi na sluznico v bronhijih. Zaradi obremenitve iz okolja se poškodujejo dlačice v bronhijih, ki so odgovorne za odstranjevanje strupov in patogenov iz telesa.

Stres in nervoza vplivata negativno med drugim tudi na imunski sistem. V kolikor porabimo vse energijske rezerve lahko drastično zmanjšamo zmogljivost obrambnih sil. Tako lahko k psihičnem stresu dodamo še infekcijo. Če ne prej nas v tej fazi obremenitve telo prisili, da se ustavimo in napolnimo baterije. Svetujemo, da se odzovete na preobremenjeno stanje telesa, kajti posledice izčrpavanja so lahko še veliko hujše, recimo "burn-out".

Z brezalkoholnim PEEROTON FITNESS punčem lahko greste v prvo bojno vrsto proti virusom in bakterijam!

Vitamin c je splošno znan, da oboroži telo proti infekcijam, saj mobilizira celice imunskega sistema in okrepi njihovo obrambno moč. Dnevno eden kozarec MINERALNO-VITAMINSKEGA NAPITKA iz skupine PEEROTON je dragocen dodatek za vaš obrambni mehanizem.
Zdaj na voljo v novih zimskih okusih, malina/vanilija in jabolka/cimet, okusni tudi kot topli napitki (segreti do-40 stopinj). Že preizkušen okus za mrzle zimske dni je tudi češnja/ribez.


Vitamin c dobi veliko okrepitev s strani drugih vitalnih snovi. Skupaj z vitaminoma A in E spada vitamin C v skupino antioksidantov, ki se uspešno borijo proti prostim radikalom. Tako ščitijo celice proti poškodbam in izdelkom za razgradnjo metabolizma. Tako ostane naravna odpornost telesa ohranjena. Istočasno se vitamini uporabljajo v vseh fazah obrambe za mobilizacijo sil.

Skupina vitaminov B igrajo pri presnovi izredno pomembno vlogo. Tudi tukaj prifitirajo obrambne sile. Predvsem v tej fazi velikokrat primanjkuje zaloge folne kisline.

Magnezij in cink višajo aktivnost fagocita v imunskem sistemu, ki učinkovito odstranjuje patogene. Cink okrepi zmogljivost možganskih celic, s pomočjo katerih se obrambni mehanizem uspešno ščiti pred ponavljajočimi se napadi istih vrst virusov in bakterij.

Torej PEEROTON MINERALNO-VITAMINSKI NAPITEK je vedno v sezoni, sveža mešanica, najboljše vsak dan.