Porast uporabe E-koles

V zadnjih letih so e-kolesa pomembno vplivala na mobilnost in življenja ljudi. To ne preseneča, saj imajo električna kolesa več prednosti, ki pozitivno vplivajo na naše zdravje. 

E-kolesa

E-kolesa se prodajajo kot vroče žemljice na mrzlo zimsko jutro in zato obstaja veliko razlogov. Zahvaljujoč motorju kolesa, je kolesar deležen podpore med vožnjo. E-kolesa predstavljajo novo neodvisnost, ki je ni mogoče doseči z običajnim kolesom. Pomenijo svobodo za vsakogar, na vsakem hribu. Oglejmo si prednosti e-koles pobližje.

Prednosti

  • Nizki stroški: po nakupu je električno kolo zelo poceni. Stroški vzdrževanja so zanemarljivi. Polnjenje kolesa stane le nekaj centov. Glavni strošek predstavlja menjava baterije. Sodobne baterije zmorejo do 40.000 kilometrov in ne zahtevajo zavarovanja ali bencina. Iz tega stališča je e-kolo je mnogo cenejše od avtomobila.
  • Varčevanje s prostorom: e-kolo ne zahteva veliko prostora in je razmeroma hitro pospravljeno. Avto potrebuje svoje parkirno mesto ali garažo.
  • Okolju prijazno: v avtomobilu je prostora za do pet ljudi, pa vendar se v večini primerov v njem vozi le ena oseba. Kljub temu pa je vozilo med vožnjo porablja gorivo in škoduje okolju. Raziskave kažejo, da 60% avtomobilov prevozi manj kot 6 kilometrsko pot. Prehod na e-kolesa zmanjša onesnaževanje z izpušnimi plini in hrupa. E-kolesa so kot nalašč za razdalje krajše od 20 kilometrov. Če kupite kolo od "zelenega" proizvajalca s CO2 nevtralno proizvodnjo, boste v veliki meri zmanjšali svoj ogljični odtis.
  • Zdravje: e-kolesa pozitivno vplivajo na zdravje zaradi več razlogov. To se mogoče najprej sliši protislovno, saj vam pomaga s pomočjo motorja. Vendar pa se za razliko od mopeda pomoč motorja aktivira šele, ko poganjate pedala. Tudi pri visoki stopnji podpore, je potrebno pedala dejansko poganjati. To aktivira srčno-žilni sistem, kot tudi mišice in sklepe. Poleg tega ste lahko vedno v optimalnem območju srčnega utripa. Ugasnite motor navzdol po hribu in na ravnih površinah ter pokurite kalorije. Zanimivost: študije so pokazale, da se lastniki e-kolec vozijo trikrat več kot lastniki  običajnih koles. Vožnja s kolesom je tudi veliko manj stresno, kot vožnja z avtomobilom.
  • Zabava: nobena gora ni previsoka, da se ne bi morali vzpeti nanjo s kolesom, kar pomeni, da je zabava zagotovljena. Ektremni napor in potenje odpadejo, ostane pa čista zabava. Prav tako zaradi dodatne pomoči ni nevarnosti za poškodbe pri napornih potovanjih. 
  • Fleksibilnost v mestu: e-kolo je še posebej praktično za izogibanje prometnim zastojem, iskanju parkirišča ali parkirni globi. Z e-kolesom se popolnoma izognete tem težavam. Vožnja z e-kolesi je hitrejša kot vožnja z avtom v prometni konici in hitrejša kot vožnja z običajnim kolesom.  
  • Dolge razdalje: s sodobnimi e-kolesi tudi dolge razdalje niso več problem. Pri prvih e-kolesih so se baterije običajno hitro obrabie, danes pa lahko zadostujejo za 100 kilometrov ali celo več.
  • Nič več prepotenega prihoda na delo: uživajte v vožnji s kolesom na delo, brez utapljanja v znoju. 
  • Cool: e-kolesa so najnovejši trend. Danes obstaja veliko različnih stilskih modelov. Sodobna električna kolesa so zelo funkcionalni dodatki življenjskega sloga.

Geero je e-kolo v elegantni retro design s skrite baterije in zmogljivim motorjem.

Odkrijte kolesa Geero tukaj.