Classic Ayurveda Bio Pippali mlet

Indijski eksotik v vaši kuhinji

Izdelka proizvajalec nima več v ponudbi
  • znan tudi kot "dolgi poper"
  • krepi apetit
  • krepi Agni
  • zmanjša Vata in Kapha
  • Bio-certificirano
    Bio-certificirano
  • Vegansko
    Vegansko
  • Brez glutena
    Brez glutena
  • Brez laktoze
    Brez laktoze

Slični izdelki:

Classic Ayurveda Bio kokos, mango in čili
Cosmoveda BIO kari listi - grobi
Cosmoveda Celovita semena BIO črne gorčice

Opis

Klasik ayurvede uporablja za svoj kakovostni pippali prašek, vrhunska, na nizki temperaturi (pod 42 stopinj Celzija) sušene pippal sadeže v ekološki kakovosti. V primerjavi z običajnim sušenjem na zraku, je to najbolj nežna metoda do sadežev, pri kateri se ohrani največ aktivnih rastlinskih sestavin. Na koncu so sadeži zmleti v prah.

Prašek izpolnjuje standarde surovih živil in ne vsebuje polnil ali pomožnih sestavin. Vsebuje z vsemi svojimi sestavinami in fitokemikalije polno vrednost rastline.

Pippali

Pippali (dolgi poper) je zdravilna in aromatična rastlina iz družine Piperaceae. Uporabljajo se sadeži te plezalke. Po svojih lastnostih je podobna črnemu popru, z razliko, da je dolgi poper bolj nežen do želodca.

Dolgi poper krepi na prvem mestu apetit in Agni.

Pippali pomirja Vata in Kapha. Ker je prebavni izdelek Pippali sladek, v mahnih količinah krepi Pitta. Pippali lahko uživajo tudi Pitta dominante osebe (v zmernih količinah), ki imajo rade pekoče, podobno velja tudi za ingver.

Priporočene dnevni odmerek:
0,5 - 1 g dvakrat na dan (0,5 čajne žličke = 1g), potresemo npr. v ghee, med ali pa po pripravljeni jedi.

Znamke: Classic Ayurveda
Lastnosti izdelkov: Bio-certificirano, Presno, Vegansko
Alergeni: Brez glutena, Brez laktoze
Ayurvedski izdelki: Začimbe

Sestavine

Sestavine: dolgi poper *
* Certificirana ekološka pridelava