Garmin Montana 650

Ročni GPS z zaslonom na dotik

RazprodanoNi več v proizvodnji.

Slični izdelki:

BANO Tirolsko olje za savno z gorskim borom
Sport LAVIT Hot Gel

Opis

Garmin Montana 650 je GPS naprava, namenjena uporabi v avtomobilu, na vodi in seveda peš. Tako je lahko vedno z vami, ne glede na aktivnosti, ki vas v danem trenutku zanimajo. Na velikem, na dotik občutljivem in na soncu dobro vidnem zaslonu diagonale 10,2 cm lahko prikažete cestno, topografsko ali navtično kartografijo, lahko pa namestite tudi satelitske posnetke BirdsEye™. Zaslon omogoča postavitev ležeče in pokončno – pokončno je naprava bolj uporabna v rokah, ležeče pa v avtomobilu ali na plovilu. Vgrajena kamera s 5 milijoni točk bo vsaki sliki dodala geografske koordinate – tako boste videli tudi kje ste slikali. Vgrajena 3-osni elektronski kompas in barometrični višinomer omogočata še bolj zanesljive in natančne podatke. Za uporabo v avtomobilu lahko dokupite avtomobilski nosilec, preko katerega vas Montana 650 v povezavi s cestno kartografijo tudi glasovno usmerja.

Velik zaslon

Montana 650 ima vgrajen velik, svetel zaslon diagonale 10,2 cm. Zaslon je izjemno dobro viden na soncu ter občutljiv na dotik – v povezavi z intuitivnim uporabniškim vmesnikom boste tako lahko več časa posvetili naravi in manj napravi. Satelitski posnetki BirdsEye in kartografija so prikazani v visoki ločljivosti.

Slike z geografskimi koordinatami

Shranite lokacije in spomine z vgrajeno kamero v Montani 650. Kamera s 5 milijoni točk bo vsaki sliki dodala koordinate; tako se lahko kadarkoli vrnete na ta položaj, le dotaknite se slike. Slikate ter slike pregledujete lahko v obeh položajih, tako pokončno kot ležeče. Slike lahko preko USB kabla prenesete na računalnik, kjer jih lahko prikažete v brezplačnem programu Garmin BaseCamp. Montana 650 deluje tudi kot pregledovalnik slik – vstavite microSD kartico s slikami ter si jih oglejte na velikem, svetlem in ostrem zaslonu Montane 650.

Več načinov uporabe

Montana 650 je namenjena uporabi na motorju, v avtomobilu, na plovilu in v roki. Na voljo so različni nosilci, ki poskrbijo, da je Montana 650 na varno nameščena. Nosilci so prilagojeni vozilu in uporabi – tako je nosilec za na motor izjemno robusten, nosilec za v avtomobil pa ima vgrajen zvočnik, ki omogoča glasovno usmerjanje. Kjerkoli in kadarkoli želite Montano 650 uporabiti, sta na voljo nosilec in kartografija.

Dodatna kartografija

Dodajanje novih zemljevidov je enostavno. Montana 650 ima režo za microSD kartico – tako le vstavite kartico z želenimi zemljevidi in že ste pripravljeni na nove podvige. Na voljo so vam cestni, topografski in navtični zemljevidi. Montana 650 podpira tudi naročnino na satelitske posnetke BirdsEye, preko katerih lahko na napravo namestite satelitske slike terena ter jih povežete z nameščeno kartografijo. Uporabite lahko tudi skenirane papirnate zemljevide – preko sistema Custom Maps lahko na napravo namestite umerjene zemljevide v jpeg obliki.

Brezžičen prenos

Montana 650 omogoča brezžičen prenos podatkov med združljivimi napravami. Tako lahko svoje točke, sledi ali načrtovane poti pošljete prijateljem ali sodelavcem kar na terenu, brez uporabe računalnika. Preprosto izberite podatke, pritisnite »Pošlji« in podatki so na drugi napravi.

Visoko odziven sprejemnik

Vgrajen visoko odziven GPS sprejemnik s podporo za WAAS/EGNOS in sistemom HotFix®, Montani 650 omogoča hiter in natančen izračun položaja. Montana 650 signal GPS satelitov lovi tudi v gozdu, v soteskah ter med visokimi stavbami ter tako omogoča brezskrbno uporabo.

Enostavno usmerjanje

Montana 650 ima vgrajen 3-osni elektronski kompas, s pomočjo katerega je smer prikazana ne glede na položaj naprave in ne glede na to, ali se premikate ali ne. Izjemno natančen barometrični višinomer omogoča natančen prikaz višine, omogoča pa tudi prikaz in spremljanje tlaka. Tako lahko z Montano 650 spremljate tudi spremembe vremena, kar zna biti na morju ali v gorah še kako pomembno.

Podvojite avtonomijo

Montana 650 ima unikaten sistem napajanja. Uporabite lahko polnilno litij-ionsko baterijo, lahko pa uporabite tudi standardne AA baterije. Tako lahko napravo uporabljate dlje časa – če nimate dostopa do polnilca za litij-ionsko baterijo, preprosto vstavite AA baterije in že ste pripravljeni na nove avanture.

Poiščite zabavo

Montana 650 podpira geocaching (iskanje zakladov s pomočjo GPS naprav). Datoteke s skritimi zakladi lahko namestite neposredno na napravo in že ste pripravljeni na novo zabavno iskanje skritega zaklada. Iskanje zakladov začnite na OpenCaching.com (v angleščini), Garminovem portalu za izmenjavo zakladov.

Montana 650 ima slovenske menije, na napravo pa lahko naložite cestno, topografsko, navtično kartografijo BlueChart g2 ali satelitske posnetke BirdsEye.

Izboljšana različica

Montana 650 ima 4 colni zaslon na dotik, ki je tudi pri direktni sončni svetlobi lahko berljiv. Nudi ostre barve in prikazuje slike v zelo dobri ločljivosti. Zaradi uporabnikom prijaznega zaslona porabite manj časa pri iskanju in se lahko bolj osredotočite na uživanje v naravi. Montana 650 je izjemno vzdržljiva ter seveda vodotesna. Tako jo lahko brez skrbi uporabljate pri vseh aktivnostih – na vodi, v blatu ali prahu. Montana 650 je vodotesna po standardu IPX 7, kar pomeni da vam lahko pade v vodo, pa bo še vedno delovala.

Slike z geografskimi koordinatami

Shranite pozicije in spomine z Montana 650 integrirano digitalno kamero, ki ima 5 milijonov točk. Vsaka fotografija bo avtomatsko označena z geografskimi koordinatami.

Znamka: Garmin

Dodatne informacije

Paket vsebuje:
Montana 650 (010-00924-01)
Oprema:
Li-ion baterija
USB-kabel
Polnilnik
Navodila za hitro uporabo

Dimenzije, teža in zmogljivost
Dimenzije, Š x V x G: 7,48 x 14,42 x 3,64 cm (2,9 x 5,7 x 1,4 cola)
Velikost prikaza, Š x V: (B x H) 5,06 x 8,93 cm (2 x 3,5 cola); 4 cole (10,2 cm) diagonala
Ločljivost zaslona, Š x V: 272 x 480 slikovnih točk
Način prikaza: svetel, transflektivni TFT-zaslon na dotik z nastavljivo usmerjenostjo, 65.000 barv, tudi pri sončni svetlobi dobro berljiv
Teža: 289 g (10,2 unčev) litij-ionska baterija, priložena v paketu, 333 g (11,7 unčev) s 3 AA-baterijami (niso priložene v paketu)
Baterija: litij-ionska baterija (priložena v paketu) ali 3 AA-baterije (niso priložene v paketu); priporočeni NiMH-baterija ali litijeva baterija
Zmogljivost baterije: do 16 ur (litij-ionska baterija), do 22 ur (AA-baterija)
Vodoodpornost: da (IPX7)
Primerno za plavanje: ne
GPS-zmogljivost: da
Vmesnik za PC: High-speed USB in NMEA 0183 kompatibilno

Zemljevidi in pomnilnik:
Osnovni zemljevid: da
V naprej naloženi zemljevidi ne
Možnost dodajanja zemljevidov: da
Integriran pomnilnik 3 GB
Sprejema spominske kartice: microSD™-kartica (ni priložena v paketu)
Točke poti: 4000
Poti: 200
Shranjevanje posnetkov: : 10.000 točk, 200 shranjenih posnetkov

Funkcije:
Avtomatsko vodenje poti (opozorila zavijanja na cestah): da (možnost zemljevidov za natančen prikaz cest)
Elektronski kompas: da (kompenzacija naklona, 3-osi)
Zaslon na dotik: da
Barometrični višinomer: da
Kamera: da (5 svetlobnih točk z avtofokusom; avtomatsko dodajanje geografskih koordinat)
Geocaching-Modus: da (brez papirja)
Kompatibilno z Custom Maps: da
PhotoNavigation (navigacija s pomočjo koordinat fotografij): da
Koledar lova in ribolova: da
Koledar sonca in lune: da
Tabela časov z možnostjo BlueChart zemljevida: da (možnost Bluechart-zemljevidov)
Izračunavanje površine: da
POIs definirani z uporabniki (lahko se naloži več POIs): da
Prenos iz naprave na napravo (podatke brezžično prenesete med podobnimi napravami): da
Image Viewer: da
Kompatibilno z Garmin Connect™ (Online-Community za analiziranje, klasificiranje in izmenjavo podatkov): da

Izkušnenj v jeziku slovenščina za izdelek Garmin Montana 650