Najpogostejši športni izgovori

Vsaka oseba, ki redno vadi, se srečuje z njimi. Govorimo o izgovorih. Pred vami so najpogostejši izgovori, ki nas odvrnejo od vadbe.

Pomanjkanje časa

Pomanjkanje časa je klasični športni izgovor. Tako priljubljen je, ker je priročen in je primeren za vsako priložnost. Kako lahko drugi najdejo čas, za vse dejavnosti? Bodite pošteni - koliko časa porabite za gledanje televizije in za deskanje po spletu? Z malce razmisleka, lahko opustite ali zmanjšajte trajanje nepomembnih dejavnosti.

Vprašajte se, ali je televizor (ali druga nepomembna dejavnost) res bolj pomembna kot vaše zdravje? Če ne želite zamuditi vaše najljubše oddaje, združite gledanje televizije z vadbo. Novejša kolesa so med vadbo tako tiha, da lahko jih lahko brez težav vozite med gledanjem televizije. 

Če ne želite, da vam zmanjka časa, načrtujte vnaprej. Svoje treninge si zabeležite v koledar.  

Vreme

"Rad bi vadil, pa danes dežuje". Ali je preveč hladno. Ali oboje. Z izjemo neviht in hudih neurij, nobeno vreme ni preslabo za šport. Pomembno je le, da nosite ustrezna oblačila. Poleg tega, obstaja veliko alternativ. Če dežuje, pojdite v fitnes, na bazen ali vadite doma. Internet je poln raznih fitnes posnetkov in vaj.  

Utrujenost

Če ste utrujeni, vaše telo potrebuje gibanje za nov zagon. Začnite postopoma. 

Če ste po službi preveč utrujeni, poizkusite z vadbo zjutraj ali ob koncu tedna. Vadba lahko poskrbi za čudovit začetek dneva. Dodatni kisik vas zbudi in vam da energijo za cel dan. 

Vadba je dolgočasna

Če je to vaš najpogostejši izgovor, še niste našli pravega športa. Danes imamo na voljo več vrst športov kot kdajkoli prej. Bodite radovedni in našli boste popoln šport za vas. Odgovorite na nekaj vprašanj in dobili boste bolj jasno sliko kaj vam bo mogoče všeč. Kakšno gibanje mi je všeč? Raje telovadim doma ali v telovadnici? Raje vadim sam ali v skupini? Povprašajte svoje prijatelje in preizkusite kakšen timski šport, ki nikoli ni dolgočasen. 

Imam otroke

Veseli smo za vas, vendar to ni izgovor! Vzemite otroke s seboj. Naredite raztezne vaje na otroškem igrišču ali se s hitrimi koraki odpravite do doma. Namesto vožnje v šolo, skupaj z otroki raje hodite ali kolesarite. Naj pohodništvo ali kolesarjenje z vašo družino, postane del vaše družinske tradicije. Gibanje je dobro za vse, neodvisno od starosti. 

Šport ni zame

Če je to vaš najpogostejši izgovor, da ste na dobri poti do nezdrave prihodnosti. Nove študije kažejo, da so posledice pomanjkanja gibanja, primerljive s posledicami kajenja! Začnite z majhnimi koraki. Pet minut aerobike dnevno, ki jih lahko izvedete med reklamami, bo dober začetek. Začnite s petimi minutami dnevno in postopoma povečajte trajanje in intenzivnost kot vam ustreza. Verjamemo, da zmorete!