Fit in in brez odvečnih kilogramov skozi advent

Fit in in brez odvečnih kilogramov skozi advent

Sezona adventa je čudovita. Božične lučke, sijaj, sneg in prihod praznične sezone. Hkrati pa je za mnoge pravi izziv, da ne pridobijo dodatnih kilogramov. Kar med obkroženostjo s prazničnim pecivom, piškotki, kuhanim vinom in čokolado vsekakor ni lahka naloga. Pred vami je nekaj nasvetov.

Kako se lotiti sladkih izzivov?

Dišeče specialiete na vsakem koraku, vonj medenjakov po ulicah in vse ostale sladke skušnjave. Praznična hrana je čudovita. Če se je boste popolnoma odrekli, bo to sprožilo le še večjo željo. Kaj lahko storite?

Nikoli ne začnite s praznim želodcem

Ne glede na to ali gre za čas adventa, božično zabavo ali božični izlet, absolutno odsvetujemo, da greste na dogodek s praznim želodcem. Večja kot je lakota, težja je zmernost pri prehranjevanju. Zato priporočamo, da vnaprej pojeste hranilen in zdrav obrok. To bo zavrlo prehudo željo, poleg tega boste siti prej.

Izbira je razlika

Izbira božičnih dobrot je neomejena, zato imate vedno možnost izbire. Namesto ocvrte race, raclette kruha in podobnega izberite raje pečen kostanj, oreščke, sadje, ribe ali pusto šunko. Na ta način se boste izognili dodatnim kilogramov.

Deliti je lepo

Tudi če želite poskusiti vse, obstaja možnost za omejitev količine. Priporočamo, da poskusite najmanjšo možno količino in nato dobrote delite z drugimi.

Alkohol je kalorična bomba

Več časa kot boste na božičnem trgu, več kuhanega vina boste popili. Vsem mora biti jasno, da tovrstne pijače vsebujejo veliko kalorij. Alkohol v kombinaciji s tonami sladkorja, ki jih najdemo v kuhanem vinu, pa je lahko glavni razlog za pridobljene kilograme. Po prvem kozarčku zaključite. Vendar ne pozabite, tudi sadni punči in čaji lahko vsebujejo podobno količino sladkorja.

Specite bolj zdrave piškote

Če se ne morete upreti skušnjavi božičnih piškotkov, lahko poskusite z bolj zdravo različico. Gre le za spremembo receptov. Vsi piškoti ne potrebujejo bele moke in rafiniranega sladkorja. Odlični so tudi z oreščki, suhim sadjem in dišečimi začimbami. Popoln okus, z manj kalorijami.

Ribanje in lupljenje

Če moramo sami pripraviti hrano, kot na primer olupiti mandarino ali oreščke, pojemo manj.

Pojdite na sprehod

Kaj je lepšega kot decemberski sprehod? Spodbuja metabolizem in kuri kalorije. Vsakodnevni sprehod je lahko najboljše orožje v boju proti dodatnim kilogramom med prazniki. Pomembno je le, da greste!

Vzdrževana rutina

Kljub temu, da je v času adventa in praznikov veliko dogodkov, ki prekinjajo dnenvo rutino, je zelo pomembno, da ohranite urnik vadbe. Tako boste pokurili kalorije brez dodatnega napora.

Želimo vam vesele praznike, mirnen čas adventa in upamo, da boste tudi v januarju še vedno fit ;-)