Rapunzel Mung Dal, bio
Za indijsko in ajurvedsko kuhinjo
RazprodanoIzdelek v naši trgovini ni več na voljo
Podobni izdelki:
Opis
Fižol mung vsebuje dragocene beljakovine, vlaknine, vitamine, ogljikove hidrate in folno kislino. Zato so olupljeni stročji lističi Rapunzel idealni za ljudi, ki sledijo veganski prehrani. V Indiji veljajo za osnovno hrano in ne smejo manjkati v nobeni jedi iz dal ali curryja. Fižol mung v kombinaciji z rižem in začimbami je osnova za okusen kitchari.
Priporočena uporaba:
Idealen za ajurvedske jedi, dal, curry, juhe ali preprosto kot priloga k rižu in zelenjavi.
Recept za 3 do 4 obroke:
- 400 g mung fižola Rapunzel
- 4 žlice belega tahinija, sezama
- 3 žlice limoninega soka
- 2 žlički česna, drobno sesekljanega
- 200 ml vode
- 2 žlici olivnega olja, ekstra deviško
- 1 čajna žlička kurkume
- ½ čajne žličke kumine
- ¼ žličke kajenskega popra
- ½ žličke jodirane morske soli
- poper po okusu
Priprava: Fižol najprej namočimo in nato skuhamo v skladu z navodili na embalaži. Ko so mehki jih lahko zmeljemo z ročnim mešalnikom. Zdaj dodajte preostale sestavine, dokler ne nastane kremasta masa. Če je humus za vas presuh, lahko dodate še malo vode. Vse skupaj začinimo s poprom in soljo ter dobroto postrežemo.
PS: Odličen okus s krekerji ali somuni.
Recept od Ellen (BerlinKitchen)
Znamka: | Rapunzel |
---|