Rapunzel Mung Dal, bio

Za indijsko in ajurvedsko kuhinjo

RazprodanoIzdelek v naši trgovini ni več na voljo

Podobni izdelki:

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
Opis

Fižol mung vsebuje dragocene beljakovine, vlaknine, vitamine, ogljikove hidrate in folno kislino. Zato so olupljeni stročji lističi Rapunzel idealni za ljudi, ki sledijo veganski prehrani. V Indiji veljajo za osnovno hrano in ne smejo manjkati v nobeni jedi iz dal ali curryja. Fižol mung v kombinaciji z rižem in začimbami je osnova za okusen kitchari.

Priporočena uporaba:
Idealen za ajurvedske jedi, dal, curry, juhe ali preprosto kot priloga k rižu in zelenjavi.

Recept za 3 do 4 obroke:

  • 400 g mung fižola Rapunzel
  • 4 žlice belega tahinija, sezama
  • 3 žlice limoninega soka
  • 2 žlički česna, drobno sesekljanega
  • 200 ml vode
  • 2 žlici olivnega olja, ekstra deviško
  • 1 čajna žlička kurkume
  • ½ čajne žličke kumine
  • ¼ žličke kajenskega popra
  • ½ žličke jodirane morske soli
  • poper po okusu

Priprava: Fižol najprej namočimo in nato skuhamo v skladu z navodili na embalaži. Ko so mehki jih lahko zmeljemo z ročnim mešalnikom. Zdaj dodajte preostale sestavine, dokler ne nastane kremasta masa. Če je humus za vas presuh, lahko dodate še malo vode. Vse skupaj začinimo s poprom in soljo ter dobroto postrežemo.
PS: Odličen okus s krekerji ali somuni.
Recept od Ellen (BerlinKitchen)

Znamka: Rapunzel

Priporočamo

  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder
  • placeholder

Izkušnenj v jeziku slovenščina za izdelek Rapunzel Mung Dal, bio