"Biohackajte" se!

Z ocenjevanjem sebe prek uporabe različnih aplikacij, se je pojavil nov trend, ki je usmerjen v optimizacijo samega sebe. ​

Eno ime, različni trendi

Ta nov trend se imenuje "Biohacking", vendar pa se s tem imenom poimenujejo tudi nekatere druge stvari. V tem članku seveda ne gre za preučevanje genov ali ustvarjanje rastlin, ki se svetijo v temi, vendar tehnično spremembo lastnega telesa, ne z različnimi čipi. V tem članku govorimo o trendu, ki skuša izboljšati učinkovitost lastnega telesa in možganov. 

Kaj je biohacking?

Za tem čudno zvenečim imenom leži želja po najboljši različici sebe

Za to je potreben sistematičen pristop. Vsak "Biohacker" izbira čim več podatkov sam po sebi. To lahko naredi s pomočjo aplikacije ali fitnes zapestnice. In tako se začne.

Eksperiment in uporaba

Biohacking pomeni tudi eksperimentiranje. Ko so podatki zbrani, se začne samopreizkus. To se morda sliši bolj skrajno, kot je v resnici. Najbolj pa se opazi v prehrani. Torej, če na primer želimo spremeniti posamezno vedenje, nehamo jesti določeno hrano ali preizkusimo nove prehranjevalne trende. Rezultati so pod budnim očesom. Se počutite drugače, boljše? Se je subjektivna predstava povečala? Kaj pa podatki?  

Pozitivni učinki so opaženi, sicer pa boste poskušali še naprej. Osnovna ideja je, da vse kar se dogaja v našem odrganizmu ima velik vpliv na naše vedenje, zdravje in našo uspešnost na vseh področjih življenja.se lahko registrirajo in da bodo spremembe, sicer poskušali in poskušali nove stvari. Osnovna ideja tega je, da je vse, kar je treba v lastni organizem velik vpliv na naše vedenje, naše zdravje in naše uspešnosti na vseh področjih življenja. 

Ne pozabite na psiho

V našem organizmu se dogaja marsikaj, vključno z informacijami in čustvi. Pri biohackingu poleg telesa, tudi um igra pomembno vlog. Mnogi "biohackerji" razmišljajo naprimer o spancu: večer ni daleč, lahko bi izboljšali svojo kakovost spanja in s tem svojo učinkovitost. z različnimi tehnikami sproščanja. Te poleg lasntih čustev igrajo pomembno vlogo, saj prispevajo k splošni blaginji.

Različna področja, en cilj

Obstaja nekaj glavnih področij, na katera so predvsem usmerjene dejavnosti biohackinga. To so vadba, prehrana, zavest, tok in hvaležnost. V bistvu pa gre za to, da poizušamo vse, kar je pri človeku mogoče izboljšati. 

Če smo vam vzbudili zanimanje in želite "biohackati" sebe - naslednji teden bomo predstavili nekaj nasvetov za začetnikeČe ste sedaj dobili željo, preizkusite biohacking sebe: Naslednji teden bomo predstavili nekaj nasvetov za začetnike, ki so popolnoma varni in idealni za začetek tega trenda.