Recept: Čokoladni beljakovinski krof

ponedeljek, 24. junij 2019

Recept: Čokoladni beljakovinski krof

Za užitek brez slabe vesti

Čokoladno beljakovinski krofek je prava poslastica, zaradi katere vam ni treba občutiti slabe vesti. Krof je odličnega odličnega čokoladnega okusa, vsebuje vitamine, ne vsebuje dodatnega sladkorja in glutena ter vsebuje veliko beljakovin. Popolna poslastica za doseganje makro prehranskih ciljev.

Za ta recept potrebujete pekač za krofe

Prehranska vrednost

  • 228 kalorij
  • 15 g maščobe
  • 8 g ogljikovih hidratov
  • 15 g beljakovin

Čas za pripravo

Približno 30 minut

Sestavine za krof

  • 2 jajci
  • 2 žlici kakava v prahu
  • 2 merici beljakovinskega praška z okusom čokolade
  • 1 sladki krompir za ¾ skodelice pireja iz sladkega krompirja
  • ½ skodelice jajčnega beljaka, ločeno
  • 1 žlica kokosovega olja
  • 1 žlička ekstrakta vanilije
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • ½ žličke guar gumija

Sestavine za glazuro (neobvezno)

  • 2 čajni žlički kokosovega olja
  • Pe skodelico arašidovega masla

Priprava

  1. Pečico segrejte na 160 stopinj.
  2. Sladki krompir operite, olupite in narežite na kocke. Popecite v ponvi, dokler se ne zmehča in nato zmečkajte v pire.
  3. V pire sladkega krompirja dodajte jajci, beljake in kokosovo olje ter dobro premešajte.
  4. V ločeni skledi zmešajte beljakovinski prašek, pecilni prašek, guar gumi in kakav v prahu.
  5. Nato dodajte suhe sestavine v ostale sestavine in dobro premešajte. Masa mora biti precej gosta.
  6. Namastite model in napolnite z maso (Najlažje je, da maso stiskate iz vrečke.)
  7. Pecite v pečici dvanajst minut, nato krof takoj odstranite iz modela in pustite, da se ohladi.
  8. Za neobvezno glazuro, rahlo segrejte arašidovo maslo in kokosovo olje in zmešajte. Nato preprosto oblijte ohlajene krofe in pustite, da se glazura ohladi.
    Opomba: Seveda lahko za glazuro uporabite tudi kaj drugega - po vašem okusu :-).
  9. Uživajte.