Kaj se dogaja z vašimi novoletnimi zaobljubami?

Kaj se dogaja z vašimi novoletnimi zaobljubami?

Na vse obljube, s katerimi začnemo novo leto, pogosto pozabimo. Kako pa gre vam od rok izpolnjevanje vaših novoletnih zaobljub? Ste na dobri poti ali ste že pozabili nanje? Če spadate v drugo kategorijo, imamo za vas nekaj nasvetov kako ostati na pravi poti.

Seveda veste, da vam ni potrebno čakati do novega leta, da bi spremenili svoje navade, kajne? Ste nezadovoljni z nečem? Se želite spremeniti? Samo naredite! Zakaj bi čakali na določen čas? Pravi čas je zdaj, zato začnite!

Kako začeti? Upoštevajte, da spontane obljube, ki temeljijo na brezglavih odločitvah, niso najboljše. Pogosto se jih ne držimo iz večih razlogov.

Spontane obljube so pogosto preprosto pretežke ali pa želimo preveč naenkrat. Ker vam manjka jasen in konkreten načrt, kmalu ne boste več imeli več razlogov, da bi vztrajali. Nasprotno, pa vam jasen načrt lahko pomaga pri izpolnjevanju obljub.  

  1. Nič ni boljšega, kot dober načrt. Vodite evidenco o tem, kaj želite doseči. Kaj, kako, kdaj? Bolj kot boste specifični, bolje bo.

  2. Ta cilj lahko poveste tudi javnosti. Če boste svojo odločitev zaupali prijatelju, boste zvišali pritisk, ki bo povečal možnost za uspeh.

  3. Velike cilje, je potrebno razčleniti. Korak za korakom. Razčlenite velike cilje na majhne cilje in dosledno delajte na njih.  

  4. Bodite pripravljeni na zastoje, saj so neizogibni. Takrat vedno pomislite na možne spodletele scenarije, in kaj boste storili, če bo do te situacije prišlo. Zelo pomembno je, da se sprosite in ostanete mirni. Če pride čas, ko ste nekaj naredili narobe, to sprejmite in nadaljuje! Če padete, se poberite! Ko se poberete pa poskusite znova!

  5. Zaupanje vase zmaga! Ni važno, kakšne cilje imate, študije so pokazale, da ljudje, ki so prepričani v svoj uspeh, te cilje dosežejo z večjo verjetnostjo.

  6. Vizualizirajte svoje cilje vsak dan, po možnosti takoj po vstajanju zjutraj. Kar najbolj podrobno, kot je mogoče, si predstavljajte, da ste že dosegli svoj cilj. Kako bom izgledal, kako se bom počutil, itd.

  7. S pomočjo zaveznikov boste prispeli na cilj hitreje. Zato poiščite prijatelje, ki imajo enake ali podobne cilje. Tako boste povečali vašo motivacijo, kot tudi verjetnost za uspeh.

  8. Prav tako ne pozabite na nagrajevanje. Ko boste dosegli nek mejnik, se nagradite. To vam bo pomagalo skozi daljši proces.  

Torej, kaj še čakate? Bolje danes, kot jutri! Enostavno začnite izpolnjevati svoje cilje še danes!