Recept za proteinske palačinke

Dandanes pogosto uporabljamo beljakovine v prahu za izgradnjo mišic, saj tako najlažje in najhitreje zaužijemo potrebno količino v obliki napitkov, kot so šejki itd. Vendar pa obstajajo tudi številne druge možnosti, ki jih je mogoče hitro in enostavno pripraviti. Danes vam predstavljamo en tak izdelek.

IronMaxx Proteinske palačinke z vanilijo

Ko rečemo beljakovinske palačinke, se zdi, da nas čaka veliko dela. Ampak s pripravljeno mešanico beljakovinskih palačink IronMaxx, jih je mogoče enostavno in hitro pripraviti. Potrebujete samo pripravljeno mešanico IronMaxx, malo vode, skledo, lopatico in ponev.

Sestavine

Poglejmo, kaj vsebujejo palačinke. Prva stvar, ki jo je treba poudariti, je zelo visoka vsebnost beljakovin v višini 68 odstotkov. V enem odmerku (50 g) je 34 g beljakovin iz različnih virov: sirotkine beljakovine, kalcijev kazeinat, jajčne in sojine beljakovine. To omogoča zelo raznolik profil aminokislin.

Poleg tega porcija vsebuje 8,3 g ogljikovih hidratov in 2,4 g maščobe.

Iz 50 g mešanice lahko pripravimo 4 do 5 majhnih palačink.

Priprava

1. V posodi zmešajte 50 g beljakovinskih palačink s 150 ml hladne vode. Pripročamo, da uporabite mešalnik.
Drug način je, da vse skupaj stresete v šejker. Ta način je hitrejši od mešanja z mešalnikom, vendar lahko v šejkerju ostane relativno velika količina mešanice.
2. Vzemite ponev in specite palačinke, da dobijo zlato rjavo barvo. Ne pozabite na obračanje. Pomembno: priporočamo, da se testo peče brez maščbe, zato potrebujete ustrezno ponev. Če nimate ustrezne posode, pecite na maščobi.

Osnovni recept - beljakovinske palačinke

Za vse, ki imate več časa, smo pripravili osnovni recept za beljakovinske palačinke. Lahko jih obogatite tudi z različnimi dodatki, kot na primer s kokosom, bananami, borovnicami, medom,..

Sestavine

  • 3 beljaki
  • ½ merice beljakovin v prahu
  • ¼ skodelice svežega sira
  • ¼ skodelice ovsa

Priprava

  1. Sestavine v skledi zmešajte z lopatico, dokler ne dobite gladkega testa.
  2. V vročo ponev dodajte malo maščobe in vlijte želeno količino testa.
  3. Ko rob testa porjavi, obrnite palačinko.
  4. Okrasite po želji in uživajte.